SLIK SPARER DU 6000 KRONER – PÅ BRØD!

11. november 2021 Siste innlegg
share

Enhver.no har innhentet brødpriser i landets største dagligvarekjeder (Rema, Kiwi, Extra, Obs, Meny og Spar) i 39 av årets 45 uker. Prisforskjellen mellom de dyreste og billigste brødene er kr. 6.088,- for en familie som kjøper 4 brød pr uke.

Samme type brød – 600% forskjell i pris.

Brød er en dagligvare de aller fleste handler mye av, og det er mulig å kjøpe brød i alle prisklasser, kvaliteter og varianter. Alle dagligvarekjeder tilbyr en rekke forskjellige brød med til dels avvikende innhold og priser, men på ett område er alle like. Våre 6 butikkjeder tilbyr alle loff og kneippbrød til vesentlig lavere pris enn alle andre brød.

Dagens pris på “billigbrød” er kr. 6,90 – hos alle kjedene. I løpet av året har prisen variert mellom kr. 7,90, 8,90 og i den siste perioden ned til 6,90.

Vi er ingen brødeksperter, men vi antar at både loff og kneip har et noenlunde likt innhold – og at disse brødene kan sammenliknes med andre brød med samme navn. Når det gjelder loff er “high end” av markedet i spennet mellom ca 35 – 45 kroner. Avstanden til billigbrødet er massiv med 28 til 38 kroner for ett brød. For kneip er forskjellen ofte mellom 18 og 28 kroner pr brød.

Man trenger ikke være god i matte for å skjønne at det kan spares store penger på å velge billigbrødene.

Forutsetningen er at billigbrødet kvalitetsmessig kan sammenliknes med det dyre brødet.

Dette måtte vi finne ut av. Først kjøpte vi loff i alle varianter – flere billige loffer fra flere kjeder – før vi gjorde det samme med de dyreste loffene. Smaken varierte både mellom de dyreste og de billigste brødene, og det skal sies at de dyreste loffene var hakket hvassere enn de billige.

Men vi var enige om at flere av billigloffene var overraskende smakfulle.

Dermed endte vi opp som faste kunder av billig loff. Vårt råd til deg er at du også prøver et billigbrød neste gang du er i butikken. Hvis det skulle falle i smak kan du spare flere tusen i året uten å bruke en eneste ekstra kalori!

Prisen på billigbrødene finner du i vår ukentlige prissammenlikning Se mer.