PRISFORSKJELLER PÅ MAT I NORGE

05. January 2022 Siste innlegg
share

Vi har handlet inn mat (virtuelt) i hele 2021. Matvarene er logget i 6 butikkjeder, med spesielt fokus på basisprodukter (melk, brød, kjøtt, fisk, kylling, ris og pasta) og tilbudsvarer (typisk pizza, taco, posemiddager, grønnsaker og vaskemidler).

Prisforskjellen mellom kjedene var på ca. kr. 7.000,-, dvs rundt 600 kroner i måneden.

Når det gjelder prisforskjellen på selve matvarene, de enkelte produktene, var prisforskjellen betydelig større. Her ble differansen ca. kr. 27.000,-, dvs rundt 2.250,- pr måned.

Dette skyldes at tilbudsvarene varierer fra butikk til butikk, uke for uke. Forbrukere som ønsker å spare store penger på dagligvarer er dermed helt nødt til å handle i 3 butikker pr uke. I tillegg kreves et minimum av planlegging. Du må kjøpe inn litt større kvanta av varer som tåler lagring. Her er tørrvarer og frysevarer helt ideelle.

For å kunne oppnå besparelser i den størrelsesorden vi her nevner trenger du å vite 2 ting: 1. Hva koster varene. 2. Hvor er de billigste varene.

Det er dette enhver.no skal drive med i 2022. Først gir vi deg den billigste butikkjeden hver uke og deretter gir vi deg en handleliste for varene som du må handle i andre butikker. Dersom du følger rådene vil du vite nøyaktig hvor mye du sparer hver uke – og du kan summere besparelsen på slutten av året.

Heng med oss!