PRISANALYSE MED KJØPSANBEFALING

30. november 2020 Siste innlegg
share

De fleste markeder forholder seg til prissvingninger. Dagligvarebransjen er intet unntak, men det finnes ingen tilgjengelig informasjon om trender i dagligvarebutikkene.

Dette er et paradoks siden bransjen er en av Norges absolutt største, med hele Norges befolkning som kundegrunnlag.

Du som dagligvarekunde vet nesten ingenting om hvor mye prisene beveger seg i løpet av et år. Kunnskap om prissvingninger er en forutsetning for å kunne ta gode valg for egen økonomi.

Vi har som mål å gi gode kjøpsanbefalinger i et uoversiktlig marked.

Status for enhver.no er at vi har pristestet 150.000 dagligvarer hos alle de største butikkjedene. Vi har holdt det gående siden 2013, og vår gründer Tom Ystaas har bakgrunn som økonomidirektør i Coop.

Tanken bak Coop systemet er at sammenslutninger av mange kunder gir alle billigere matvarer. Dette prinsippet ligger også til grunn for etableringen av enhver.no. Prisbevisste forbrukere vil sammen kunne presse prisene på dagligvarer i Norge. 

Tom foretar jevnlige analyser av datagrunnlaget for å kunne være “up to date” om hvordan prisene beveger seg. Hans analyser gir vi videre i våre artikler der vi også gir enkle kjøpsanbefalinger som sikrer deg fra å gjøre bomkjøp i nærbutikken.

Trenden for dagligvaremarkedet er at de største aktørene operer med like priser, dvs at de kollektivt setter prisene opp og ned.

For dagligvarekundene er det derfor komplett umulig å finne ut om en vare er billig eller dyr.

Det er dette vi gjør noe med!

Vi har data som forteller oss hva “normalprisen” for de fleste volumvarer er – og kjenner trendene for når prisene vanligvis går opp og ned. Ved å følge våre kjøpsanbefalinger vil det være mulig for den jevne forbruker å finne gode kjøp som ikke fremkommer av “tilbud”, “kampanjer” o.l.

Vi påpeker også hvilke varer som har lang holdbarhet, slik at det kan kjøpes inn større volum når prisen er lav.

Trenden mot slutten av året er at en rekke varer settes ned mot bunnivået for året, og det er mulig å sikre seg en behagelig januar ved å gjøre kuppene i desember. Ukens kjøpsanbefaling kommer mot slutten av uken.

Enhver.no er et uavhengig frittstående nettsted eid 100% av gründer Tom. Og alle våre tjenester er gratis å bruke. Ingen registrering eller innlogging. Vi kontakter deg ikke, vi selger ikke informasjon om deg til andre aktører og vi har ingen tilknytning til dagligvarebransjen. Snarere tvert imot….