OG VINNEREN ER:

01. september 2020 Siste innlegg
share

Vinneren av priskrigen på dagligvarer er deg, forbrukeren.

Det er ingen hemmelighet at matvarekjedene, via massive reklamekampanjer, ønsker å fremstå som rimeligere enn konkurrentene. Men alle kan ikke være billigst. Derfor setter vi prisene deres på ukentlige prøver – for å kåre vinneren. Men enda viktigere for deg som forbruker er at vi på denne måten også finner ut hvilken kjede som totalt sett er billigst i løpet av et helt år. Det er over tid det er penger å spare.

Mot slutten av året kårer vi hvilken kjede som var billigst i 2020.

I dag er det 3 av våre 6 utvalgt butikkkjeder som fortsatt er med i kampen om sammenlagtseieren. Dette er Kiwi, Rema og Extra. De øvrige kjedene ligger for langt bak til å kunne hevde seg.

Etter 35 uker er det dødt løp mellom Kiwi og Rema.

Kiwi leder an kun kr. 82,- foran Rema – hvilket betyr at tetbilde kan endre seg fra uke til uke. Extra ligger også tett på kun kr. 376,- bak Kiwi.

Statistikken over ukesvinnere er slik at Kiwi har vunnet 18, Rema 8 og Extra 3. Med slike tall er det naturlig å tro at avstanden mellom Kiwi og Extra er mye større enn fattige kr. 376,-. Dette viser hvor tett kjedene følger hverandre.

Og det viser hvor viktig det er holde et øye på totalprisen.

Vår tanke er at den som til slutt vinner prisen som Norges billigste kjede for 2020 også er den som faktisk presser prisene mest, til fordel for forbrukerne. Vi ønsker ikke å se for mange pristester som ender uavgjort. Uavgjort betyr slik vi ser det at kjedene følger hverandres priser tett, men det betyr også at de virker fornøyde med å legge seg likt i pris.

Vi ønsker at noen viser ekte vilje til å prise seg lavest!

I tilfeller der kjedene har priset seg likt på varene vi har testet, vil vi utrope den av kjedene som ligger lavest i totalpris på dette tidspunktet til ukesvinner. Dersom det utrolige skulle skje – nemlig at det blir uavgjort i totalpris etter 52 uker – vil vi utrope den med flest ukesseire til totalvinner.

Vi heier på dere alle tre: Extra, Rema og Kiwi.

La oss slippe enda en uavgjort i denne ukes pristest…..