VINNER KIWI PRISKRIGEN?

19. August 2020 Forbrukeren
share

2020 har utvilsomt vært et godt år for Kiwi. Forrige uke vant de nok en gang priskrigen med komfortabel margin foran erkerivalen Rema. Denne uken skjedde det smått utrolige at Kiwi, Rema og Extra hadde priset alle varene nøyaktig likt!

Dette er ingen priskrig, og vi tror ikke at det er rene tilfeldigheter som gjør at 34 forskjellige varer prises identisk. Vi samler ikke på uavgjort, og kårer dermed ingen vinner når prisene samkjøres på denne måten.

Året startet med Extra på topp, men kjeden har kun landet 3 seire på 35 uker. Dette kan Extra ikke være tilfreds med. Det er skuffende at en aktør med uttalt mål om å hevde seg i priskrigen ikke en gang forsøker å ta hjem noen seire.

Kiwi har på sin side landet 18 seire, noe som gir en seiersprosent på imponerende 51,4%. Rema har på sin side 8 seire, dvs seier 22,8% av ukene. Totalt har Kiwi og Rema dermed 26 seire av 35 mulige, og har så langt i år ingen reelle konkurrenter til sammenlagtseieren for 2020.

Med kun 17 uker igjen av kalenderåret fremstår det som urealistisk at Rema skal kunne true Kiwi i antall førsteplasser i våre målinger.

Det er forventet at priskrigen står mellom Kiwi og Rema, men vi håper at Extra tar opp kampen.