KIWI BILLIGST IGJEN – MED 1 ØRE….

24. September 2020 Forbruker
share

Med minst mulig margin, 1 øre, vinner Kiwi denne uken priskampen mot Rema. Med renters rente gjennom en hel levealder på 5% over 75 år, ville ikke ettøringen vokst til mer enn 39 øre….

Fremdeles for lite til å kunne ta ut i kontanter, så her blir det vanskelig å kalle det annet enn dødt løp.

Extra sine vel 3 kroner bak ville blitt til en god 100 lapp under de samme betingelsene, men hensyntatt en gjennomsnittlig inflasjon på 2,5% – ville ikke de 120 kronene vært mer enn en halvliter med cola på Peppes etter de 75 årene. Da kan besparelsen vanskelig feires med champagne, tror vi måtte nøyd oss med et glass vann og et enkelt hurra – om ikke fremtidsgevinsten skulle endt opp i “røyk”.

Spar endte denne uken nederst – kr. 77,- bak Kiwi, men som tidligere tester har vist – kan du komme godt ut av det med å handle på Spar om du får rasket med deg en god skjerv av tilbudsvarene – denne uken var det ingen i handlekurven.

Vi legger bak oss enda en uke med tilnærmet like priser mellom lavpriskjedene. Det er ingen tegn på at noen av dem presser prisene.

Samtidig er det åpenbart penger å spare på å legge handleturen til Kiwi, Rema eller Extra siden de øvrige kjedene konsekvent forlanger mer for de samme varene.