GILDE BEST PÅ GRILL

16. august 2020 Siste innlegg
share

Denne uken tok testpanelet for seg av grillpølser. Prisforskjellene på grillpølser er enorme. Merkevarene er minst dobbel pris av billigpølsene. Spørsmålet er: kan smaken forsvare prisen?

Panelet bestod som vanlig av Tom og Truls fra enhver. Vi hadde denne gang også droppet frokost for å stå best mulig rustet til kampen mot pølsene.

Følgende grillpølser ble testet:

Prior (kylling/ kalkun) kr. 50,85 kg, Prima (Rema) kr. 21,60 kg, Gilde 61,50 kg, First Price (Norgesgruppen) kr. 21,60 kg og Extra (Norgesgruppen) kr. 21,60. Kjedenes egne merkevarer (emv) var, som vanlig, priset identisk. Prismessig skilte merkevarene Prior og Gilde seg klart ut som de “dyre” pølsene.

Etter å ha grillet pølsene kunne vi kjapt konstatere at de ikke skilte seg nevneverdig fra hverandre verken ut fra utseende eller lukt. Når vi kom til smak var forskjellene store:

Testens klare bunnotering kom fra Prior. Vi likte verken konsistens eller smak. Terningkast 2.

På den andre siden av skalaen finner vi Gilde. Panelet var umiddelbart begeistret for den runde kryddersmaken, spesielt at den “satt litt i” slik at vi begge ønsket å spise mer. Terningkast 5.

Også blant emv’ene var det betydelige smaksforskjeller, da i favør av First Price som var best av billigmerkene. Terningkast 4.

Primas pølser var hakket hvassere enn Extra, men begge havner på samme valør. Terningkast 3.

Konklusjon: Gildes grillpølser er klart best på smak og må bli valget dersom man skal kose seg med grillpølser. For den prisbevisste er First Price det beste alternativet. Priors pølser av kylling/ kalkun, som også er testens nest dyreste, bør unngås med mindre man er spesielt interessert.