DAGLIGVARER DYRERE PÅ NETT ENN BUTIKK

15. september 2020 Siste innlegg
share

I forrige uke fant vi ut at handlekurven vår har steget dramatisk i pris hos de store kjedene i løpet av det siste året. I dag ville vi finne ut hvordan nettbutikken kolonial.no kommer ut på de samme varene.

Varene som ble pristestet mot kolonial.no er de samme som fremkommer i prissammenlikningen i uke 38.

Den generelle oppfatningen av netthandel er at nettbutikkene utkonkurrerer de fysiske butikkene på pris – og dermed forårsaker butikkdød. Dette skulle tilsi at nettbutikken også vinner priskrigen på dagligvarer.

Det skjedde ikke.

Faktum er at kolonial.no havnet helt nede på 5. plass målt mot de vanlige 6 butikkjedene vi tester i butikk. Forrige ukes prisvinner Kiwi var kr. 36,90 billigere enn kolonial.no. Nettbutikken måtte i tillegg se seg slått av Rema, Extra og Obs. Bak seg finner kolonial.no kun Spar og Meny.

  1. Kiwi                                  kr. 1.040,-

  2. Extra                                kr. 1.046,-

  3. Rema                               kr. 1.046,-

  4. Obs                                  kr. 1.074,-

  5. kolonial.no                      kr. 1.077,-

  6. Spar                                 kr. 1.106,-

  7. Meny                                kr. 1.134,- 

I følge våre målinger har Meny og Spar vært de klart dyreste butikkene i 2020, og de burde på ingen måte være målestokk for en nettbutikk som ønsker å vokse.

Det er overraskende at kolonial.no kommer såpass dårlig ut mot butikkjedene. Det er naturlig å tro at pris er avgjørende for suksess, spesielt i et segment med stor konkurranse.