COOP MELKER DAGLIGVAREKUNDENE!

10. februar 2021 Siste innlegg
share

Extra, lavprisalibiet til Coop-systemet, befinner seg også denne uken milevis unna matvareprisene til Kiwi og Rema. Du må ut med over 6% mer for nøyaktig de samme varene hos Extra kontra Kiwi.

Foren dere! Oppfordringen bak de kooperative sammenslutningene er det ikke godt å vite hva betyr. Billige matvarer er åpenbart ikke en del av tankegodset, og for å være dønn ærlig – det tror jeg ikke eierne, norske forbrukere, synes er særlig ålreit.

De flagger delingsøkonomi siden 1800-tallet i tv-reklamen, men det er en helt spesiell delingsform når du må betale mye mer for varene og kun får en liten brøkdel av det igjen tilbake. Og legger vi til hvor mange lokale kjøpmenn Coop-systemet har tatt livet av rundt om i det ganske land – ryddet bygder og by for “alt” av små kjøpmenn – da begynner systemet mer å minne om et uhyre enn en sammenslutning av forbrukere.

Det minste vi eiere må kunne forlange, er at den administrasjonen som er satt til å styre butikken, leverer priser som er akseptable for norske husholdningers lommebok. Noe annet er faktisk en komplett skandale.

Se Norges billigste priser på dagligvarer – hver uke – på enhver.no