# 36: UKENS BESTE KJØP

07. September 2021 Siste innlegg
share

I uke 36 har vi pristestet 49 vanlige dagligvarer. Se listen her (ukens prissammenlikning)

Ukens beste tilbudsavis:

Vi vurderer tilbudsavisene etter 2 kriterier: pris og presentasjon. En god tilbudsavis skal både inneholde gode kjøp – og ikke minst – du skal få lyst til å handle produktene. Vann i munnen er et sikkert tegn på en appetittvekkende reklame.

Denne uken begynner vi på bunn. Kiwi har prestert å sette sammen en tilbudsavis som bringer tankene til østblokken på 70 tallet. Avisen inneholder nesten utelukkende reklame for First Price produkter (kjedens egen merkevare). Innpakningen av First Price varene er bransjens kjedeligste og kjennetegnes av blasse uappetittlige farger. Kiwi – skjerp dere!

De øvrige avisene klarer seg vesentlig bedre.

Extra følger nærmest Kiwi med mye reklame for egne Coop produkter. Disse er heller ikke kjent for å være spesielt sexy innpakket.

Hovedfeltet ledes av Meny som kommer hakket foran Rema og Obs. Alle disse avisene klarer å presentere bilder av maten de selger uten å ha innpakningen på. Det hjelper å legge varene på et bord, i en gryte eller på en tallerken.

Ukens vinner er soleklar: Spar klarer både å presentere maten på en appetittvekkende måte OG ha ukens beste tilbud. Vi må nevne kjøttdeig til kr. 34,90 og fersk laks fra Lerøy (4 biter) til kr. 69,90.

Ukens prisvinner:

Ukens vinner ble Kiwi som hadde grønne priser på voldsomme 31 av 49 produkter. Forrige ukes dobbeltvinner Obs er ukens taper kr. 149,- bak Kiwi.

Også denne uken finner vi priskutt i flere kategorier: bakemixer fra Toro hos Obs. Big pack Omo vaskemidler, 4×1,5 liter brus og Findus frysefisk hos Meny, mens ukens tilbudsvinner Spar byr på kjøttdeig til 34,90, Pulled pork, wienerpølser og fersk laks.

Ukens volumkupp:

Denne uken har en del ferskvarer på tilbud. Hamstring er da ikke ideelt, men det er fullt mulig å fylle boden med vaskemidler, brus og frossenfisk fra Findus.

Det gleder oss at kjedene fortsetter med en aktiv priskonkurranse på flere produkter.

Alle tilbudsproduktene som egner seg for lagring finner du på Meny.

Ukens anbefaling:

Denne uken bør du legge hovedhandelen til Kiwi. Når du har tid svinger du innom Meny og kjøper brus og vaskemidler – og du bør absolutt handle ferske kjøttprodukter hos Spar (kjøttdeig, wienerpølser og pulled pork.)

Det er kr. 439,- i forskjell på å velge våre grønne priser fremfor de røde denne uken. Prosentvis utgjør dette 31% i mulige besparelser.

Dersom du handler alt i samme butikk er det kun mulig å spare kr. 149,- som er forskjellen mellom billigste og dyreste kjede (Obs og Kiwi). Dersom du benytter deg av tilbudsvarene du kunne spare mellom kr. 500,- og 700,- denne uken.