# 28: UKENS BESTE KJØP

13. juli 2021 Siste innlegg
share

I uke 28 har vi pristestet 40 vanlige dagligvarer. Se listen her (ukens prissammenlikning)

Ukens vinner:

Uken er preget av mangelen på gode tilbud. Prisene har vært i stor bevegelse de siste 3 ukene der tendensen er klart økende.

Vi konstaterer denne uken at grillpølsene fra Gilde er oppe på normalprisen på over kr. 30,-, tilbudene på frysepizza har forduftet, samt at de billigste brødene er ned i pris igjen etter at prisen steg litt hos de fleste aktørene.

Vinneren denne uken ble Kiwi med 28 av varene til lavest pris. Prisene på Kiwi var kr. 137,- lavere enn testens taper Meny. Prisavstanden mellom lavpriskjedene har begynt å normalisere seg etter noen uker med uvanlig store prisforskjeller.

Det er verdt å merke seg at testvinneren Kiwi foretok en samlet prisøkning for 2 uker siden på 5,5% (på de 40 varene vi har testet i 3 sammenhengende uker). Denne prisøkningen bekreftes av tallene denne uken som er tilnærmet identiske med forrige uke.

Maten har med andre ord blitt dyrere de siste ukene – over hele fjøla.

 

Ukens volumkupp:

Denne uken finner vi ingen tilbud i denne kategorien.

Ukens anbefaling:

Det er ferietid når det gjelder priskonkurranse mellom dagligvarekjedene. Ferien kommer etter noen hektiske uker med prisoppgang på store deler av sortimentet. Ukens anbefaling er å unngå Meny (rød pris på 19 av 40 varer).

Ukens sesonganbefaling er fortsatt en ferietur til Sverige for å fylle opp fryser og matbod siden det er lite å hente på å være prisbevisst når butikkene ikke ønsker å konkurrere om kundene.

Fortsatt god sommer!