Melk opp, Meierismør opp – dyrere det blir

Denne uken har vi plukket ut et tilfeldig utvalg av handlekurvens varer – og satt dem opp mot fjorårets gjennomsnittlige priser. Den viser en betydelig prisøkning, men store individuelle forskjeller (slik det alltid er). I snitt er prisene på disse 9 varene økt med 18,3%.

Her har vi sammenlignet gjennomsnittsprisen fra denne uken på Norges 6 største matvarekjeder, mot fjoråret. (Fjoråret er basert på 894 registrerte matvarepriser).

Men oppe i den ulykksalige prisutviklingen på matvareprisene – kan vi meddele at det går an å spare store summer i forhold til Norges rimeligste matvarekjede. For å bevise det kjører vi prosjekt 20 000 – som i all enkelhet betyr at vi skal spare over 20 000 kroner i forhold til bare å holde handelen hos Kiwi.

Denne uken plukker vi med oss 6 dagligvarer fra Obs, og 6 fra Bunnpris. Vi handler i forskjellige volumer/mengder og sparer 401 kroner i forhold til å handle de samme varene hos Kiwi. Under ser du listen:

Hver uke legger vi hovedhandelen hos den billigste matvarekjeden, denne uken er det Kiwi. For den komplette prissammenligning, trykk her.

I tillegg tester vi ukentlig de beste tilbudsavisene – ikke lavpris, da deres konsept er fast lavpris – men de andre relevante avisene. Denne uken leverer Obs, trykk her, og Bunnpris, trykk her, de beste tilbudsavisene.

Publisert 22. mai 2023 kl. 15:14